Verplicht BTW-nummer op website vermelden

Uw onderneming is verplicht het BTW-nummer op de website te vermelden. De Belastingdienst meldde onlangs onterecht dat het niet verplicht is het nummer op de website te zetten. Die informatie blijkt dus niet te kloppen.

Facturen die u uitreikt aan andere ondernemingen moeten een aantal gegevens bevatten. Dit is nodig voor een correcte verwerking van uw BTW-aangifte. De fiscus kan bijvoorbeeld de aftrek van BTW als voorbelasting niet goedkeuren, als dit gebeurt op basis van een onjuiste factuur...

Lees meer

Petitie tekenen tegen afschaffing zelfstandigenaftrek

Er dreigt een flinke lastenverzwaring voor zelfstandigen. Het kabinet is van plan om 500 miljoen te bezuinigen op de aftrekposten voor ondernemers. Het ligt in de verwachting dat wij allemaal de zelfstandigenaftrek gaan verliezen. Voor startende ondernemers is het nog erger, zij verliezen ook nog de startersaftrek.
Als de plannen van het kabinet doorgaan dan kost u dat minstens €200,- netto per maand, voor mensen met een hoger inkomen zal dat al snel €300,- netto per maand zijn...

Lees meer

Per direct weer 50% willekeurige afschrijving

Ondernemingen kunnen vanaf 1 juli 2013 tot het einde van dit jaar direct tot de helft van nieuwe bedrijfsinvesteringen afschrijven en van de belasting aftrekken. Hierdoor kan de belastingafdracht de komende jaren verminderen. Dit levert hopelijk extra ruimte om te investeren.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek daalden de bedrijfsinvesteringen in het eerste kwartaal van 2013 met bijna 8%. Het Centraal Planbureau verwacht voor heel 2013 een krimp van 10%...

Lees meer

Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt per 1 januari 2014

Vanaf 1 januari 2014 stuur de Belastingdienst u geen Aangiftebrief omzetbelasting meer. De acceptgiro bij de aangiftebrief verdwijnt ook. Dit gebeurt al in december 2013.

U moet voortaan zelf in de gaten houden dat u op tijd aangifte doet en betaalt. Wanneer dit is kunt u zien in het beveiligde gedeelte van de Belastingdienst website. Hier vindt u ook het betalingskenmerk. u kunt ook de zoekhulp betalingskenmerk gebruiken.

Overzicht belangrijke gegevens

Om de overgang makkelijker te maken stuur...

Lees meer

Nieuwe huisstijl

Nieuwe huisstijl

Lees meer